duminică, 16 august 2009

Sabau, antrenorul-surpriza al timisorenilor

Dupa mai multe runde de negocieri cu Dusan Uhrin Jr., Dorinel Munteanu, Jacky Mathijssen sau Lothar Matthaus, Marian Iancu s-a inteles, surprinzator, cu Ioan Ovidiu Sabau, care va antrena Poli Timisoara timp de doi ani.

Hotarat sa se retraga din fotbal dupa esecul negocierilor cu Dinamo, Ioan Ovidiu Sabau a revenit in forta, acceptand oferta lui Marian Iancu de a prelua postul de antrenor al rivalei "cainilor" din Banat, Poli Timisoara
. Lotul "violetilor" se va reuni astazi la ora 19.00, urmand ca maine sa efectueze vizita medicala. Miercuri este programata plecarea spre cantonamentul de la Debrecen, acesta fiind probabil si momentul in care antrenorul va face cunostinta cu jucatorii.
Un rol important in decizia conducerii gruparii banatene l-au avut si suporterii, care la aflarea zvonurilor ca Marian Iancu trateaza cu Dorinel Munteanu au pornit un atac virulent la adresa celor doi. si presedintele formatiei timisorene, si "Munti" au fost criticati dur
de catre toate gruparile ce formeaza CVUCS, dar si de cei care ocupa alte sectoare din tribunele Stadionului "Dan Paltinisanu". "Reactia negativa a fanilor m-a facut sa opresc negocierile cu Dorinel Munteanu", a spus Marian Iancu.


"Neamtul" nu a fost singurul antrenor aflat in vederile sefilor banatenilor. Pe lista s-au aflat mai multe nume, printre care si fosta glorie a fotbalului german Lothar Matthaus si belgianul Jacky Mathijssen. "Antrenorii straini nu pot garanta cunoasterea echipei in patru saptamani, timpul
care ne desparte de primul meci
din preliminariile Ligii Campionilor. Din acest motiv nu au avansat tratativele cu Lothar Matthaus si Jacky Mathijssen. Obiectivul cupelor europene ii sperie pe antrenori", a spus Iancu.
Adept al unei pregatiri fizice riguroase, Nelutu Sabau isi va putea pune in practica ideile in cantonamentul de la Debrecen din perioada 1-10 iulie, o locatie apreciata si de Dusan Uhrin Jr. atat timp cat a fost la Timisoara. Un alt atu al "motului" este faptul ca nu se afla in sfera de influenta a fratilor Becali, neagreati de Poli. La capitolul minusuri poate fi trecuta lipsa de performante pe plan intern, pregatind doar echipe al caror obiectiv a fost salvarea de la retrogradare.


Daca in primul cantonament Sabau va pune accent pe pregatirea fizica, in cel de-al doilea, programat in Austria, in perioada 12-22 iulie, antrenamentele se vor baza pe pregatirea tactica. In timpul stagiului de la Karten, Poli va disputa cinci partide amicale, printre adversari numarandu-se FC Koln, Eintracht Frankfurt, Napoli sau Fenerbahce.
Primul meci pentru Poli in sezonul 2009-2010 va fi pe 28/29 iulie, in prima mansa a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, urmand ca peste alte trei zile sa debuteze si in competitia interna.

» Pana sa instaleze noul antrenor, Marian Iancu a reusit sa obtina semnaturile a doi jucatori tineri si valorosi din Liga I, Bourceanu si Claudiu Ionescu. Alaturi de ei se vor prezenta la reunirea lotului si Mansour, Bonfim, Poparadu si Chitu, jucatori care in retur au evoluat sub forma de imprumut
pentru Gloria Buzau.