marți, 31 martie 2009

Trei pe un balansoar

Vanghelie a batut ieri cu pumnul in masa
si a spus ca ramane propunerea PSD Bucuresti pentru Primaria Generalau Miron Mitrea si Sorin Oprescu sunt si ei inscrisi in cursa interna pentru Capitala * Comitetul Executiv al partidului va alege azi castigatorul
"Candidatul organizatiei PSD Bucuresti este Dan Marian Vanghelie. Cu el se va merge in Comitetul Executiv", a spus raspicat primarul Sectorului 5. El a dorit sa infirme zvonurile care il dadeau retras din cursa electorala si ca i-ar face culoar liber lui Miron Mitrea. "Arat eu a om care sa se retraga de undeva? Deci, cine crede asta se inseala.", a afirmat Vanghelie. In completare, a precizat insa ca daca va exista o candidatura mai potrivita el se va putea retrage din batalia electorala. "PSD Bucuresti va sustine alt candidat intr-o formula care considera ca poate sa fie castigatoare" a explicat liderul filialei din Capitala.
Senatorul PSD, Sorin Oprescu, s-a plans ca nu a primit pana ieri nici o invitatie pentru a participa la Comitetul Executiv al PSD. El a negat ca si-a deschis vreun cont
pentru o campanie
pe cont propriu si a spus ca asteapta decizia forurilor de conducere ale partidului. "Astept sa mi se spuna de ce nu trebuie sa candidez", a completat Oprescu, citat de Newsin.
Intalnire de taina
"Oprescu poate iesi doar daca Iliescu face o miscare spectaculoasa in cadrul Comitetului. Altfel, candidatura sa ca independent nu va fi privita cu ochi buni de colegi. E tinut in brate de Iliescu", ne-a declarat un vicepresedinte social-democrat. Surse din partid au afirmat ca din cauza razboiului Oprescu - Vanghelie, Miron Mitrea este privit in interior drept solutia de echilibru, care poate asigura linistea pe perioada campaniei electorale. "Altfel vom vedea circul cu Oprescu si Vanghelie pe toata perioada campaniei. Vanghelie stie ca daca iese Mitrea el are asigurat postul de presedinte al PSD Bucuresti. Oprescu lupta mai mult pentru ca are vise sa castige presedintia partidului", ne-au spus surse din partid. Cele doua tabere urmau sa se intalneasca ieri seara pentru a se pune de acord asupra candidatului de la Bucuresti.
Congres extraordinar dupa locale
"Ne-am saturat de stilul
de conducere al lui Mircea Geoana. Asteptam sa treaca alegerile locale si dupa aia trebuie sa facem ceva pentru ca asa nu se mai poate. Organizarea Congresului Extraordinar este iminenta pentru ca sunt foarte multi nemultumiti", ne-a declarat un vicepresedinte PSD. El a spus ca in ultima perioada presedintele partidului a ramas din ce in ce mai singur in Biroul Permanent si ca deciziile le ia intr-un grup tot mai restrans. (C.A.)