marți, 31 martie 2009

Nu mi-am batut nevasta!

Basescu s-a laudat miercuri seara la televizor ca are de 33 de ani o casnicie model * Presedintele a trecut apoi prin campania electorala, siguranta energetica a Romaniei si scandalul Parcului Bordei

"Eu sunt mandru de mine" a marturisit Traian Basescu, miercuri seara, intr-o emisiune la B1TV. El a relatat ca nu si-a injurat niciodata sotia si a catalogat drept bazaconii zvonurile privind un eventual divort. Presedintele a sustinut ca, daca ar fi fost la carma "Titanicului" acesta nu s-ar fi scufundat si l-a facut corupt pe judecatorul care i-a dat dreptul lui Costica Constanda sa construiasca in Parcul Bordei.

"Toti isi dau cu parerea despre familia mea care e o familie cu o casnicie de 33 de ani, in care nu a existat o palma, o injuratura sau vorba urata. Noi nu putem vorbi urat unul cu altul in casa, noi...", a tinut sa dezvaluie Traian Basescu, declarandu-se iritat de zvonurile privind un eventual divort. "Nu mi-am injurat o data nevasta, nu i-am vorbit rastit si daca, asa cum e in orice casnicie, mai sunt lucruri pe care le vedeam diferit, ne mangaiem unul pe altul. Deci, nu inteleg rautatea unora. Pot sa fie convinsi ca am avut o viata
de familie atat de frumoasa si sanatoasa, incat toate inventiile unui anume trust de presa nu fac decat, cel putin in ochii mei si ai sotiei, sa-i umple de ridicol", a marturisit seful statului. El a relatat si faptul ca are acasa doi papagali din rasa yaco. "Ma recunoaste, dupa cum intru, cel care e in sufragerie (...) spune "tata, tata", iar cel din bucatarie
'mama face cafea?'".

"Blaga este ca un buldog"
Blaga il va spulbera pe Mitrea in cursa pentru Bucuresti, a estimat Traian Basescu. El a explicat: "Blaga este un om care nu vorbeste mult, e cam de tip Negoita. Blaga, daca si-a luat tema, este ca un buldog de-ala, daca il pune cineva sa... Daca stabilesc specialistii acolo, domnule, prioritatile sunt sa facem pasaje pe sub marile intersectii, pe una din directii sa treaca pe sub pasaj, iar pe alta sa treaca pe actualul drum. Daca el va stabili cu specialistii de acolo ca asta este prioritatea ca sa descongestioneze traficul, va asigur ca este zi si noapte pe capul podului, stiti... Este un tip...". Presedintele a aratat ca nu isi insuseste "nici o responsabilitate" pentru raspunsuri la intrebari pe care i le pun ziaristii. "Eu raspund atat cat se poate la orice intrebare. Asta nu e un secret de stat, ce cred despre candidatul Blaga. Deci, va pot raspunde la el. Daca ziaristii ma intreaba, raspund altfel, nu voi provoca eu campanii
pentru cineva", a mentionat el. Seful statului a tinut sa-i ia apararea primarului Videanu, in privinta "campaniei legate de borduri", "cam cum a fost cea cu Flota". "A avut consilieri, care sunt consilierii partidului care l-a dat pe primarul general si n-au iesit sa explice, pentru ca Administratia strazilor nu este in subordinea primarului general, ci in subordinea Consiliului General", a punctat Basescu.

O Constitutie pentru politicieni
"Aceasta Constitutie este construita de o clasa politica dominata de un partid si un om politic pentru ea, nu pentru romani. Este concluzia la care eu am ajuns: o Constitutie care sa le garanteze protectia orice ar face", a sustinut presedintele. El a tinut sa arate ca actualii politicieni nu au revizuit Legea fundamentala "pentru ca nu au nici un interes". "Statul, asa cum e, cu ambiguitati functionale, cu ambiguitati de responsabilitati, este ceea ce convine actualei clase politice", a spus Basescu, adaugand: "Uitati-va ce a facut aceasta Constitutie, imposibil de atins vreun fost ministru, degeaba au scris dosare, i-au anchetat procurorii, au ajuns in instanta, inapoi cu toate dosarele
... Si-o sa se mai mearga. Deci, este rodul Constitutiei noastre deformate, in care... incepe cu <>, dar sunt unii mai presus de lege."
Basescu vrea sa renegocieze contractul cu Gazprom
Summitul Aliantei Nord Atlantice
de la Bucuresti a fost un imens succes pentru Romania, sase din punctele Rezolutiei Finale a NATO vizand direct interesele tarii noastre in spatiul ei vital, al Marii Negre, a dezvaluit miercuri seara seful statului, Traian Basescu.
Presedintele Statelor Unite, George Bush, s-a aflat pe tarmul litoralului romanesc si pentru ca a dorit sa-si implineasca promisiunile de la Riga privind "extinderea frontierelor libertatii de la Marea Baltica la Marea Neagra", a aratat presedintele Romaniei, Traian Basescu, in emisiunea Nasul difuzata in direct la B1 TV miercuri seara. Vizele si cazul Teo Peter raman, totusi, probleme bilaterale SUA-Romania. In privinta vizelor, Basescu a afirmat ca "avem doua variante", ambele cu inconveniente ce tin de politica fata de UE sau SUA: sa asteptam o rezolvare a UE sau sa tratam direct cu SUA. In ce priveste relatia cu presedintele rus, Vladimir Putin, si pretul actual al gazului provenit din Rusia, Basescu a dezvaluit ca, cel mai probabil in toamna acestui an, va face o vizita oficiala la Moscova, unde va incerca sa renogocieze un contract direct cu Gazprom, in conditiile in care acum Romania importa gaz prin intermediari. Vinovata de aceasta situatie este echipa Guvernului care a perfectat contractele de gaz cu Rusia in 2001-2002, a explicat Basescu, respectiv Dan Ioan Popescu si Iulian Iancu, fost secretar de stat in acea perioada. Seful statului s-a aratat multumit ca presedintele Putin a acceptat invitatia la dineul NATO-Romania de la Athenee Palace si, ulterior, la discutiile bilaterale care au durat 30 de minute in plenul delegatiilor si apoi, inca 25 de minute intre patru ochi. Basescu a mai mentionat ca relatia sa cu presedintele Vladimir Putin este de respect reciproc si ca cele doua parti isi inteleg pozitiile adoptate in interesul national al Romaniei si, respectiv, al Rusiei.
O alta referire la Rusia si Romania a vizat anumite "tonomate pe ruble" existente in presa romana. (Victor RONCEA)
Cazul Constanda a fost creat de un "un judecator corupt"
"Judecatorul care i-a dat dreptul lui Constanda sa construiasca este corupt" a fost verdictul presedintelui in cazul Parcului Bordei, el adaugand: "Imi cer scuze, sunt seful statului roman, dar nu pot sa nu spun ce gandesc".
"Constitutia Romaniei ii face pe judecatori intangibili. Deci, nici seful statului, nici nimeni nu poate sa-i faca nimic. Un judecator nu poate fi nici supravegheat, nici ascultat, nimic", a subliniat Basescu. El a explicat: "S-a recunoscut proprietatea terenului pentru terenul pe care s-a construit Satul Francez. Primaria Capitalei, in baza datoriilor pe care le avea World Trade Center, a cerut Satul Francez in contravaloarea datoriilor. (...). Si proprietarii au fost de inteles, pentru ca odata recunoscuta proprietatea terenului, practic, terenul inghite constructia de pe el. Au avut-o recunoscuta in instanta. Am facut cu proprietarii, care erau doi batrani - mi-i aduc aminte si acum in birou - o intelegere, prin care au acceptat sa le dam pe malul lacului Floreasca echivalentul terenului. (...) De ce am facut-o? Pentru ca malul lacului Floreasca era acoperit de Planul de Urbanism General (PUG), care nu dadea voie sa se construiasca pe o suprafata mai mare de 15% din suprafata terenului si nu mai mult de P plus 1". "Un judecator corupt, mai multi judecatori corupti n-au respectat acest act", a adaugat Basescu. El a concluzionat: "Acei batrani care au acceptat schimbul cu Satul Francez au vandut, pe urma, domnului Constanda. Iar domnul Constanda a cumparat pamantul stiind ce restrictii are de constructie, dar l-a cumparat stiind ca poate cumpara judecatori".
Problema "Teo Peter se va rezolva", a aratat seful statului. El a explicat ca intarzierea in rezolvarea problemei este determinata tocmai de faptul ca partea romana, ca si familia muzicianului, nu considera satisfacatoare, pana la acest moment, solutia prezentata de partea americana. "Si pana nu va avea un nivel satisfacator pentru familia lui Teo Peter, n-o vom inchide, in relatia bilaterala, vom avea un contencios", a subliniat Basescu.