marți, 31 martie 2009

PSD alege astăzi între Mitrea şi Vanghelie

Conducerea PSD anunţă astăzi, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, candidatul oficial al partidului pentru postul de primar general al Capitalei. Numele vehiculate sunt cele ale lui Marian Vanghelie, susţinut de organizaţia Bucureşti, Sorin Oprescu, primul în sondaje, şi Miron Mitrea, soluţia de compromis între primii doi.
Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat ieri că filiala din Capitală vine astăzi cu o singură propunere: a sa. Întrebat dacă este posibil să se retragă, Vanghelie a răspuns că "pot să fiu de acord, dacă simt că poate fi o soluţie mai bună şi asta nu înseamnă că mă retrag, asta înseamnă că reformulez poziţia organizaţiei de Bucureşti". Cel mai important susţinător al lui Vanghelie este chiar preşedintele partidului, Mircea Geoană.

Mitrea se pregăteşte pe margine

La
ultimele întâlniri ale liderilor partidului s-a vehiculat
numele şefului de campanie
al PSD, Miron Mitrea. Acesta a spus că "intru cu foarte mare plăcere în această competiţie" dacă organizaţia Bucureşti îl sprijină. Adică dacă Vanghelie va fi de acord să primească altceva în schimb, cum ar fi un posibil tandem cu el pe post de primar general şi cu Vanghelie - viceprimar. Aceleaşi surse din PSD au spus însă că, în cazul unei candidaturi independente a lui Oprescu, Mitrea va renunţa să intre în cursă.