duminică, 22 februarie 2009

Serbare la Mogosoaia, dar fara gratarul federal

Victor Piturca, antrenorul Romaniei, i-a vazut ieri la lucru pe cativa dintre fotbalistii din Liga I care, in viitor, ar putea completa lotul natio-nalei.


Selectionata lui Piti a invins la Mogosoaia, cu 1-0, echipa de tineret pregatita de Emil Sandoi. Sentimentalist din fire, selectionerul a chemat de la Universitatea Craiova cei mai multi jucatori, patru (Bornescu, Ciuca, Dorel Stoica si Dina), pe care i-a trimis in teren din primul minut.

Unicul gol al partidei, disputata pe durata a doua reprize de 40 de minute fiecare, a fost inscris de Vali Badea. Pentru prima oara de cand se afla la carma primei reprezentative, Piturca a stat linistit pe banca, nu a dat indicatii si nici nu a tipat la jucatori. La final, selectionerul a spus ca „nu am fost dezamagit de nimeni, iar astfel de actiuni veti mai vedea si in viitor”.

Daca a fost curios sa-i verifice pe Panin si Semeghin, in schimb Piturca n-are acelasi interes pentru jucatori din campionatele straine, precum Sergiu Radu si Vlad Munteanu, romanii care trag dupa ei Energie
Cottbus in Bundesliga.

Motivul selectionerului este unul absolut aberant: „Campionatul ger-man nu mai e ce-a fost. Acum este sub cel roman!”. De 1 mai, oamenii de fotbal din Romania au luat cu asalt Mogosoaia. Nu pentru a vedea inedita nationala a lui Piturca, ci pentru a mai bifa o iesire in public, pentru a mai acorda cate un interviu sau pentru a face glume proaste intre ei.

„Ciorba” a venit fara sosete

Tribuna stadionului din Mogosoaia i-a strans laolalta pe sefii federatiei, pe cei ai ligii si pe simpatizantii acestora. „Daca arunci o bomba la oficiala, ai curatat fotbalul romanesc de putregai”, comenta un spectator.

Singurul care ar fi scapat din „atentat” ar fi fost Marius Stan. Presedintele echipei Otelul Galati, curtat insistent in aceste zile de Gigi Becali pentru a prelua Steaua, a ales sa ocupe un loc in stanga „oficialei”, unde s-a intretinut cu fostul dinamovist Alexandru Moldovan.

Imbracat destul de elegant, dar fara sosete in picioare, „celebrul” impresar Dumitru Tudor-”Ciorba” a reusit sa-l scoata din sarite pe Cosmin Olaroiu, dupa ce a facut cateva glume nesarate la adresa acestuia.

Antrenorul Stelei nu i-a ramas dator lui „Ciorba” si, la finalul partidei, l-a pus la punct. Mitica Dragomir a vazut partida alaturi de bunii sai prieteni, Viorel Paunescu si Gigi Becali, in timp
ce Mircea Sandu a stat departe de acestia.