luni, 13 iulie 2009

Peste 50 de angajaţi ai firmei care asigură salubrizarea în Arad, concediaţi după un protest spontan

Peste 50 de angajaţi de la firma
care asigură salubrizarea municipiului Arad au fost concediaţi marţi, după ce au declanşat un protest spontan, în semn de solidaritate cu unul dintre liderii sindicali ai societăţii

Angajaţii de la Polaris M Holding, deţinută de deputatul PSD Eduard Martin, acuză conducerea societăţii că le-a desfăcut contractele de muncă în mod abuziv. Ei mai spun că prin protestul lor au vrut să ceară conducerii să le plătească sporuri la care au dreptul şi nu le primesc. Este vorba de sporul de ruşine şi cel de toxicitate. Muncitorii susţin că luni au organizat un protest spontan, care ar fi fost oprit de conducere prin intimidare şi ameninţări cu desfiinţarea contractelor de muncă.

Directorul unităţii din Arad a SC Polaris M Holding, Monica Jitaru, a declarat că a desfăcut contractele de muncă a 54 de muncitori.

"Au oprit lucrul fără motiv. Ei susţin că sunt solidari cu liderul de sindicat şi că au auzit că acestuia i s-a desfăcut contractul de muncă. Nu este adevărat, iar liderul de sindicat este plecat în concediu medical, după ce a hotărât să folosească sindicatul în interese proprii. Muncitorii nu primesc sporul de toxicitate şi de ruşine pentru că nu a fost prevăzut în contractul de muncă, dar aceste sporuri pot fi oricând negociate cu conducerea societăţii", a declarat Monica Jitaru.

Aceasta a mai spus că protestarii sunt muncitori necalificaţi şi primesc salarii lunare cuprinse între 1.400 şi 1.800 de lei
.

Pentru ca activitatea de salubrizare în municipiul Arad să nu fie afectată, conducerea Polaris M Holding a apelat la angajaţi ai societăţii care îşi desfăşoară activitatea în Târgu Jiu şi Constanţa.