luni, 13 iulie 2009

Cluj: Razboiul aripilor din PNTCD continua

Razboiul dintre cele doua aripi din PNTCD, una condusa de Radu Sirbu si cealalta de Marian Milut, este departe de final. Ieri, Radu Sirbu i-a cerut lui Calin Popescu-Tariceanu sa renunte la negocierile cu aripa condusa de Milut si sa lase justitia sa se pronunte.

Apelul lui Sirbu

Presedintele PNTCD, Radu Sirbu, se arata foarte ingrijorat de declaratiile liderilor liberali conform carora, in cursul zilei de astazi, urmeaza sa fie semnat un protocol de colaborare intre PNL si PNTCD in virtutea caruia liberalii vor oferi 15 colegii taranistilor in schimbul retragerii acestora din lupta electorala. Radu Sirbu ii atrage atentia lui Tariceanu ca Marian Milut a fost inlocuit din fruntea partidului si, prin urmare, nu mai poate vorbi in numele partidului.
In plus
, Sirbu aminteste si de declaratia lui Milut, conform careia Partidul Popular European (PPE) a recunoscut echipa de conducere formata din Marian Milut si Aurelian Pavelescu. „PPE nu s-a pronuntat in nici un fel despre criza din PNTCD, deoarece nu intervine, din principiu, in conflictele interne ale partidelor membre, iar singura institutie abilitata sa se pronunte in acest caz este justitia“, se arata in scrisoarea lui Sirbu, care il mai avertizeaza pe Tariceanu ca, daca nu se va opri din negocieri cu Milut, demersurile sale pot fi interpetate ca o forma de presiune asupra instantelor judecatoresti.

„Ne vrem Romania inapoi“

Radu Sirbu a declarat ieri ca este pregatit sa duca procesul pina la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, insa pericolul este ca PNTCD sa nu participe la alegeri din cauza prelungirii procesului. El a mai spus ca nu va cere excluderea lui Milut din partid si va accepta candidatura lui in Calarasi.
Reamintim ca liberalii si taranistii au parafat, in 21 august, un acord politic prin care reprezentantilor PNTCD li se aloca 30 de circumscriptii, iar respectarea legislatiei ar impune demisia taranistilor si inscrierea lor in partidul liberal. Acest lucru a divizat insa PNTCD, care, din data de 24 august, are in frunte doua persoane care se considera a fi presedintele formatiunii politice. In 24 august, la Bucuresti, a avut loc un congres extraordinar al contestatarilor conducerii oficiale, care l-au ales pe Radu Sirbu ca presedinte, in timp ce presedintele in functie, Marian Milut, a declarat nestatutara sedinta. Instanta va stabili daca forul de la Bucuresti s-a intrunit statutar.